ΑΣΕΑ Η Ασέα στο Facebook ASEA VILLAGE
ΑΣΕΑΕπιλογές

Βιβλία για την Ασέα

Aνασκαφές στην περιοχή της Ασέας


Δημοσιεύτηκε το 2004 από τους Σουηδούς αρχαιολόγους Bjorn και Jeanette Forsen, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένες ανασκαφές στην περιοχή της Ασέας τη δεκαετία του 1990. Το βιβλίο είναι γραμμένο στα Αγγλικά και έχει περίπου 380 σελίδες. Καλύπτει όλες τις περιόδους της ιστορίας της Ασέας, από την προϊστορική εποχή έως τους μεσαιωνικούς και τους σύγχρονους καιρούς.  Περιέχει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν στην Ασέα και τη γύρω περιοχή. Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες όπως, χημικοί, γεωλόγοι, κοινωνιολόγοι έχουν συνεργαστεί για την παραγωγή αυτού του βιβλίου. Η κ. Jeanette Forsen παρουσίασε το βιβλίο της στο Ιταλικό αρχαιολογικό Ινστιτούτο σε εκδήλωση που έγινε στις 11 Μαρτίου 2004.
Όσοι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το βιβλίο αυτή είναι η διεύθυνση του εκδοτικού οίκου.
www.astromeditions.com


Ασέα Αρκαδίας


Το 2005 εκδόθηκε πολυσέλιδο βιβλίο, περίπου 250 σελίδες, για την Ασέα από τον Κωνσταντίνο Γ. Παπαφράγκου. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία της Ασέας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα, αναλυτικά τα τοπωνύμια της Ασέας με σημασιολογική ταξινόμηση καθώς και πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό λεύκωμα του χωριού. Είναι ένα βιβλίο που κάθε Ασεάτης πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.


Ένας αιώνας Γκάτσος


Το 2011 εκδόθηκε ένα βιβλίο αφιερωμένο στο Νίκο Γκάτσο από το Δημήτρη Παπαφράγκο με τίτλο "Ένας αιώνας Γκάτσος". Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Νίκου Γκάτσου, από τα παιδικά του χρόνια στην Ασέα μέχρι την καταξίωσή του. Περιγράφονται επίσης, άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειες από τη ζωή του. Αποτελεί ένα βιβλίο που όλοι οι Ασεάτες πρέπει να έχουν στη βιβλιοθήκη τους.