ΑΣΕΑ Η Ασέα στο Facebook ASEA VILLAGE
ΑΣΕΑΕπιλογές

Σε άθλια κατάσταση το κτίριο του Σ.Σ. Ασέας


Εφημερίδα "Αρκαδικοί ορίζοντες" 08.2019

ΠΡΟΣ: ΟΣΕ
κ. Πρόεδρο Δ.Σ
κ. Διευθύνοντα σύμβουλο
Γενικό Διευθυντή Δικτύου κ. Γ. Σαμπατακάκη
Με την επιστολή μας την 07.01.2018, σας επισημάναμε την όλη κατάσταση του κτηρίου Σ.Σ. Ασέας (μετατροπή του σε κοινόβιο, ακάθαρτος χώρος, ορμητήριο διανυκτερευόντων αναξιοπαθούντων αλλά και κακοποιών στοιχείων).
Η επέμβασή σας ήταν άμεση. Σφραγίσατε με συστήματα ασφάλειας τις πόρτες και τα παράθυρα. Έπαυσαν προς το παρόν να είναι στέκι διερχομένων οι χώροι του κτιρίου.
Σας ευχαριστούμε
Όμως τα κουφώματα, λόγω παλαιότητας άρχισαν να σαπίζουν και να πέφτουν τεμάχια τούτων στο δάπεδο. Σύντομα θα παύσουν να προσφέρουν ασφάλεια οι κλειδαριές και η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε κάθε επιθυμούντα με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.
Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν από τις Υπηρεσίες σας, οι παρακάτω ενέργειες:
1. Αλλαγή των πεπαλαιωμένων κουφωμάτων με καινούργια
2. Να επιδιορθωθεί το στέγαστρο και η κεραμοσκεπή.
3. Τα ντεπόζιτα τροφοδοσίας νερού έχουν οξειδωθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Υπάρχει κίνδυνος πτώσης των και πρόκληση ατυχήματος.
Προ ετών, όταν ήταν εν λειτουργία οι σιδηρόδρομοι, το κτίριο του Σ.Σ. Ασέας αποτελούσε το κόσμημα των 16 χωριών του Δήμου Βαλτετσίου. Όχι μόνο για τις εξυπηρετήσεις (εμπορικές, μεταφορών, τουριστικές) που παρέχονταν στους κατοίκους της περιφέρειας αλλά και για το αρχιτεκτονικό του σχέδιο. Ήταν το στολίδι-κόσμημα του Δήμου Βαλτετσίου στο κέντρο του.
Σήμερα, από την παντελή σχεδόν έλλειψη συντήρησης συνεχώς απαξιώνεται και θα έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα. Θέληση και επιθυμία των κατοίκων είναι η συντήρηση με κάθε θυσία του κτηρίου και των εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ασέας
Άλλωστε, ελπίδα των κατοίκων είναι ότι θα ξαναδούν να κινούνται στις ράγες των σιδηροτροχιών οι συρμοί. Έτσι ίσως δοθεί κάποια ζωή στη ρημαγμένη ύπαιθρο. Ας σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική γραμμή έχει ανανεωθεί και έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Οι άγονοι διαγωνισμοί ανάληψης και εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων της κεντρικής Πελοποννήσου είναι πλέον καιρός να τελειώνουν.
Βασίλης Π. Γεωργάλας
Χαλάνδρι, 2019

Όλες οι δημοσιεύσεις και η αλληλογραφία για τον Σ.Σ. Ασέας